Auto Folije - Kako je sve počelo?

Oblepljivanje kompletnog vozila folijom pocelo je pre oko dve decenije u Velikoj Britaniji - prvi projekti bili su Taxi vozila. KPMF - “Kay Premium Marking Films“ uveo je svet u novi način restilizovanja automobila prekrivanjem auto folijom svakog centimetra farbe. U ranim devedesetim saranja kompanije Nemačkim taksi vozilima dovela je do stvaranja nove uzbudljive i impresivne industrije.

Bila je 1993. Godina kada je nemački distributer zatražio foliju koja bi se koristila za potpuno oblepljivanje nemačkih taksi vozila u bež boju koja je tada bila propisana zakonom kao obavezna boja taksi vozila. Pre toga, sva taksi vozila bila su farbana u bež boju i bilo ih je gotovo nemoguće prodati posle njihovog završenog veka kao taksi vozila.

KPMF-ov razvoj ovog projekta omogućio je potpuno prelepljivanje crnih taksi vozila u zakonsku bež boju, da bi posle tri godina nakon završetka taksi službe bež folija bila odlepljivana i na vozilima ostajala je nova crna osnovna boja bez i jednog oštećenja. Stvaranje folije za kompletno presvlačenje automobila, ne da je samo u velikoj meri poboljšala preprodaju vozila  štiteći farbu tokom svog života kao taxi, već je takođe napravljena velika ušteda novca eliminisanjem kompletnog farbanja automobila. Tada je stvoreno kompletno prelepljivanje automobila i od tada je postala velika samostalna industrija.

Naravno, ovo je bio samo početak... Eliminisanjem problema da se folijom oblože i najsloženije krive omogućilo je potrošačima i firmama oblepljivanje svojih kompletnih vozila od branika do branika novom bojom ili reklamom. Kompanije širom sveta počele su da razvijaju svoje specifične dezene i teksture folija i revolicija folijama je počela. Kako je tehnologija razvijana, postajale su dostupne i stvarane su razne opcije sjajnih, mat, carbon, štampanih, pa čak i folija koje menjaju boju....

Industrija auto grafike i folija danas je veoma zastupljena kako u Evropi i Americi tako i u Aziji.

Share

Array ( [id] => 10 [status] => 1 [code] => me2 [country] => Crna Gora [lang_code] => sr_RS [language] => Crnogorski [url] => cfsdoo.me [pager] => 20 [currency] => EUR [title] => Auto folije | Folije za Štampu | Folije za stakala i enterijere objekata | [email] => info@cfsdoo.me [order_email] => info@cfsdoo.me [franchise_email] => info@cfs.rs [address] => Bulevar dr Ibrahima Koristovića 28A, Podgorica, Crna Gora [phone] => +382 68 433 233 [fb_link] => https://www.facebook.com/CFSfolije [twitter_link] => https://www.instagram.com/cfs_folije [google_plus_link] => https://www.instagram.com/cfs_folije [google_analytics] => UA-50897565-6 [meta_abstract] => Car Foil Shop - Auto folije | Folije za stakla objekata | Brendiranje | [meta_description] => Car Foli Shop Nikšić - se bavi prodajom i montažom svih vrsta auto folija, folija za stakla objekata, alata za folije i opreme za styling automobila. U ponudi Auto folije: 3D carbon karbon folije za automobile, mat folije, metalic, reklamne folije za brendiranje automobila, sjajne folije i još dosta drugih folija za lijepljenje karoserije automobila i kola. Takođe, u ponudi automobilske folije za zatamnjivanje stakala i toniranje farova i stop svetala. U ponudi folije za staklo izloga, poslovnih zgrada i objekata, kao i reklamne folije za brendiranje objekata ili brendiranje automobila. Ogledalo folije za stakla, UV folije, Sigurnosne folije i Pancir folije. Pogledajte na našem sajtu cenovnik i katalog, cene folije za automobile i galeriju radova. Cijene auto folije. Cijena, cijenovnik i katalog folija za automobile. Folija za zatamnjivanje stakala. Lepljenje i montaža folije za karoseriju, presvlačenje vozila folijama i brendiranje automobila. [meta_keywords] => CFS, Car Foil Shop, auto folije, auto folija, folije za automobile, folije, folije za stakla, folije za staklo, folije za objekte, brendiranje vozila, brendiranje automobila, brendiranje objekata, folija, folije za kola, auto folija cijene, automobilske folije, lijepljenje folije, carbon, karbon, mat, zatamnjivanje stakala, brendiranje, toniranje farova, prodaja auto folija, tuning, styling, hrom folije, folije za stakla, folija za automobile, folija za kola, folija za farove, ogledalo folije, sigurnosne folije, pancir folije, UV folije, [meta_author] => Car Foil Shop [meta_classification] => Reklame i Grafička industrija )